Just because everything is different doesn't mean anything has changed.

 

Akkurat denne setninger skal være mitt motto når jeg kommer tilbake til Norge. Jeg tenkte jeg kunne informere dere litt om hva som egentlig har skjedd i mitt liv. Livet mitt kommer nemlig til å forandre seg drastisk når jeg kommer tilbake til Norge. Ikke bare fordi jeg kommer hjem etter å ha vært borte i ett helt år, men også fordi mye har forandret seg.

Min familie har tatt et stort valgt, nemlig å flytte til Tyskland. Legge fra seg det de har i Norge og begynne på nytt i Tyskland. Jeg synes virkelig det er et veldig bra valg og støtter de så godt jeg kan, men desverre var timingen ikke den aller beste i og med at de flytter noen få uker etter at vi kommer hjem til Norge etter familieferie i Frankrike.
Vi har nå organisert alt slik at jeg bor i en leilighet i Stavanger, avslutter skoleåret mitt på Kongsgård (forhåpentligvis) og bare passer på at jeg består alle eksamene. Ellers kan jeg reise til Tyskland eller Frankrike i feriene for å besøke venner og familie. Det blir nok et stort skritt og en stor forandrig å komme tilbake. Jeg kommer til å bo i leiligheten min fra og med første dag, men må jo innom huset for å rydde alle sakene mine. Det betyr jeg kommer til et nesten helt tomt og ryddet hus. Et hus jeg forlot før Frankrike innredet. Det var mitt hjem og det var det jeg skulle komme tilbake til etter dette året. Men nå kommer jeg tilbake til en leilighet. Må si jeg har delte følelser. Gleder meg jo litt. Hallo. Skal bo i min egen leilighet med 18år. Kan egentlig gjøre akkurat det jeg vil. Men jeg vet at jeg er i Norge for å ta eksamen og jeg vil jo ha litt gode karakterer.
Jeg skal fra og med august leve mitt eget liv. Vaske klær, rydde, lage mat, ta vare på meg når jeg er syk. Jeg skal gjør alt en må gjøre når en har en egen leilighet og bor alene. Det blir nok merkelig, men også spennende og enda en ny erfaring der jeg kan lære mye nytt om meg selv.

Noe som også er vedlig merkelig å tenke på er at da jeg reiste fra Norge, visste ,eller bedre sagt trodde jeg at jeg kom tilbake til min familie og til mitt hus. Vi sa ikke hade for en lang tid, vi sa bare hade for dette året. Men nå ser jeg dem i ferien også må jeg si hade igjen. Selvfølgelig besøker jeg dem i ferien og de kommer også til Norge, men en gang til har jeg ett år uten familie. Og mest sansynligvis fortsette det også slik. Tror kanskje ikke jeg bor hjemme året etter i og med at jeg skal studere. Men man vet jo aldri, mye kan forandre seg på kort tid som jeg har fått med meg nå i den siste tiden. Jeg reiste til Frankrike og kommer tilbake til det voksne livet. Heldigvis har jeg lært mye iløpet av dette året som kan hjelpe meg til neste år og gjør det hele lettere. Men for tiden er følelsene mine litt blandet. Men nå etter en lang samtale med min far, klarer jeg sakte men sikkert å glemme alt det som skjer og nyte livet. Rett og slett nyte det som skjer her og nå. Nyte det som er igjen av tiden her i Frankrike. Det er ikke lett, men det er det beste jeg kan gjøre. Snart begynner ferien her for meg, da skal jeg bare nyte solen og livet. Gjøre alt det jeg enda ikke har fått tid til og nyte livet med mine vidunderlige venner.
Ja, nå vet dere hva som har skjedd her hos meg. Jeg ville ikke fortelle om det før nå i og med at jeg har hatt vanskeligheter med å forstå hva jeg synes om dette. Jeg ville først få litt styr på mine tanker og meninger før jeg ville dele dette med andre. Men jeg må også si at jeg vet at jeg har mennersker i Norge som alltid vil være der for meg. Mennesker som kommer til å hjelpe meg dersom jeg har det vanskelig og det gir meg sikkerthet.

Ellers har jeg det i grunnen nydelig. Livet er bare så herlig og jeg har så mye kjekt som skjer hele tiden i og med at jeg har venner som gjør alt slags nydelige ting med meg. Jeg elsker livet. Og spesielt nå som sommeren er her og alle mine venner har åpnet badebassenge. Nå skal vi begynne å bade i helgene og spise is. Rett og slett kose oss!

                                             

Hilsen fra en litt galen, men glad og forhåpentligvis snill norsk/ tysk / fransk jente.6 kommentarer

Barbara=)

30.mai.2011 kl.23:47

Det hørtes veldig spennende ut hvertfall! Forstår godt at det tar tid å forstå det som skjer nå,men Hannah,du komme t å klare deg supert!;) Kos deg masse videre i Frankrike! Og masse lykke t når du komme hjem t Norge og ska starte et heilt nytt liv! Det komme t å gå så bra:)

Tuva

31.mai.2011 kl.11:43

Glede meg te du komme vennen <3

meg :)

31.mai.2011 kl.12:52

ahnn tusen takk barbara! :) Kjekt å se at du faktisk lese bloggen min :)

og eg glede meg og, te å se begge dokkor :D <3

Maria (kongsgård)

31.mai.2011 kl.23:04

Hei Hannah!

Det gleda meg å lesa dette innlegget. Eg har ofte forestilt meg et liknende scenario som du har nå. Foreldrene mine har snakket om å flytte til Danmark på et tidspunkt, og eg har tenkt at det komme til å bli vanskelig hvis de gjorde det, men det hjelpe å se ditt synspunkt. Det e nok ikkje så farlig likvel. Glede meg til å se deg igjen når du komme tilbake! :)

meg :)

01.jun.2011 kl.12:42

Ja. Det e jo forskjellig fra person til person koss ein takle alt dette. Men eg prøve å se det positivt fordi ellers ende det nok ikje så bra. Eg kan jo tross alt ikje gjør noe med det, så prøve å se de fine sidene med det. :P Glede meg te å se deg igjen eg og!

Marie

04.jun.2011 kl.10:45

Hannah! Dette takle du, sterke, flinke jente! Eg, og resten av vennene dine her hjemma, kan underholde deg og hjelpe deg med oppvasken en gang i blant og få livet her hjemma te å bli minneverdig det og. Alle ska jo ut i det hybellivet ein gang, og du e bare "heldig" - la oss se på det sånn - som får begynne å utforske på det allerede!

Nyt Frankrike, lille venn, så ses me snart! Glede meg :)

Skriv en ny kommentar

frankrikeeventyret

frankrikeeventyret

18, Stavanger

Hei. Jeg er ei 18år gammel jente på utveksling i Frankrike. På denne bloggen skriver jeg om alt jeg opplever i løpet av dette året. Det er en blogg for venner og familie, og alle de som vil lese om mine opplevelser.

Kategorier

Arkiv

hits