5 mois en France: bilan et remerciements!

Je vais d'abord remercier tous ceux qui ont fait de cette année une des plus belle de ma vie. Vous avez tous été acceuillant et d?une precieuse aide pour ne pas que la Norvège me manque, et c?est pour ca que je veux tous vous dire MERCI ! Sans vous je n?aurais jamais reussie a resté en France sans ma famille.

 

Allerede mer enn halvparten av utvekslingsåret er over. Det har gått så utrolig fort. Selvfølgelig merker jeg at det har gått en stund nå, i forbindelse med språk, skole, venner og familie, men allikevel virker det så uvirkelig at jeg har vært her i over 5 måneder. Det er nesten et halvt år. Jeg har opplevd så utrolig mye kjekt, og har fremdeles mye kjekt som kommer. Tenkte jeg skulle ta en liten oppsummering om det beste jeg har opplevd frem til nå, ofte stilte spørsmål, hvordan franskmenn er osv.

 

Vell alt i alt er jeg svært fornøyd med familie, skole, venner og alt jeg har rundt meg. Det er ikke alltid like lett i og med at jeg bor her i en familie som virkelig er noe helt annet enn det jeg er vandt med hjemmefra, men jeg storkoser meg. Jeg er i en vertsfamilie som er utrolig kjekk, morsom og snill (selv om de kan ha noen dager virkelig hver og en av dem har dårlig humør). Men når det kommer ann på å være der for en, så kan du virkelig sette pris på denne familie.

            Skolen er vell som alle kan tenke seg, ganske så lang og slitsom. Jeg like å gå på skolen fordi det er så utrolig kjekke mennesker jeg møter her. Som regel blir jeg brølt til av en eller annen jeg kjenner: ?SALUT HANNAH!? eller ?HANNAH! TU ES LÀ!? mens jeg går gjennom skolen. De bryr seg ikke om at alle kan høre det, de vil bare si hei til meg og da brøler de det ut. Hver gang er det like koselig. Dersom en person virkelig ikke bryr seg om hva andre tenker, og brøler hei til deg gjennom hele skolen, da vet i det minste jeg at denne personen setter pris på deg. Og dette gjør meg så uendelig glad. Ellers begynner jeg å forstå alt i timene. Det gjelder bare å konsentrere seg så fungerer det. Og for dere som nå tenker: ?hun forstår det først nå?, til dere kan jeg bare si: ?reis til Frankrike og prøv å gå på skolen?. Vi har nemlig skole fra 8h til 18h (med noen fritimer innimellom) og det er ganske så slitsomt, men jeg kan ikke klage. Alle er så snille og jeg har blitt kjent med så mange utrolige mennesker at jeg hver dag gleder meg til å gå til skolen for å møte dem.

 

Men nå over til den typiske ?utvekslingsåret er halvveis? delen.

Franskmenn:

Jentene her i Frankrike er veldig fokuserte på utseende og førsteinntrykket. Det å alltid være fint kledd, helst ha høye hæler, ha en veske rundt håndleddet og aldri gå ut av huset uten sminke, er ganske så vanlig her. Dessuten spiser man ikke i offentligheten dersom man ikke sitter på restaurant. Det å kjøpe seg en stor is-pakke og sitte ute med venner er virkelig ikke mulig. Franske jenter er i gjennomsnittet svært tynne. Ikke pga trening, men lite mat. Her i landet spiser mann 2 store måltider og helst ingenting innimellom.

 

Ofte stilte spørsmål:

?Norge, er det et land??

?Burde ikke du være kjempe varm om vinteren her. Vi har jo bare -5 grader, og det burde jo egentlig være kjempe varmt for deg?

?Wow. Er du amerikansk eller engelsk??

 

Alt jeg har spist her for første gang:

Det begynte den første dagen her i Frankrike, jeg spiste froskelår. Etterpå har det bare kommet mer og mer saker jeg har spist for første gang.

-          Pasta med en saus laget av blåskimmel ost

-          Bløtkokte egg med brød som middag

-          Skjell

 

Det jeg fremdeles har fremfor meg:

-          reise til New York med ekstra engelsk klassen.

-          Besøke Michelle (ei utrolig kul jente som er med samme organisasjon og som bor ved grenoble)

-          Bli 18år

-          Bli kjent med enda flere kjekke mennesker

-          Lyon tur med Frida

-          få besøk av mine søte jenter Tuva og Marie

Og sist men ikke minst:

-          Fortsette å nyte hver dag!

 

Alt i alt har jeg frem til nå hatt en av de beste 5 månedene i hele mitt liv. Det er så utrolig kjekt å komme inn i en helt ny kultur og bli så godt tatt imot. Jeg angrer virkelig ikke på at jeg har reist. Og dersom det er noe dere vil vite så må dere bare spørre ;)

 

bisous :)

2 kommentarer

Tuva

02.feb.2011 kl.11:10

SÅ KJEKT Å LESA DETTE!!! :D Nå blei eg kjempeglad :-) Eg vett om någe kjekt som du komme te å oppleve: Eg (og kanskje Marie) komme jo på besøk!!!! Eg e veldig glad i deg, Hannah<3

hanni

03.feb.2011 kl.12:59

:D der kom det og på listen ;) :D:D <3 <3 GLede meg så sinnsykt :D kjempe gla i deg vennen ;)

Skriv en ny kommentar

frankrikeeventyret

frankrikeeventyret

17, Stavanger

Hei. Jeg er ei 17år gammel jente nå er på utveksling i Frankrike. På denne bloggen skriver jeg om alt jeg opplever i løpet av dette året. Det er en blogg for venner og familie, og alle de som vil lese om mine opplevelser.

Kategorier

Arkiv

hits