Jul i Frankrike.

Da var første skoledag over. En lang og slitsom dag etter en særdeles herlig ferie. Lekser, rydding og sortering av ark er det som står på kveldens plan, men tror du jeg er motivert? Nei, tvert imot. Jeg vet jeg kommer til å gjøre det fordi jeg må, men det blir nok vanskelig å få rompa ut av senga og begynne med noe fornuftig. Eller bedre sagt leksene er gjort, nå må jeg bare rydde litt og sortere ark. Det er virkelig tungt med lang skoledag og lekser i tillegg.

 

Fordi jeg har fått så mange spørsmål om hvordan juletiden, julefeiringen og ferien har vært, tenkte jeg å si noen ord om det. Jul er, slik jeg og mange andre har forstått det, ikke noe særlig stor begivenhet her i Frankrike. Jeg fikk ikke noen julefølelser før vi satte opp treet en uke før jul. Som regel blir det pyntet både ute og inne lenge før jul i hele Stavanger, men her skjedde det ingen ting.

Da det var den 24.desember, noe som er jul i Norge, var det vaskedag i Frankrike. Alle her i nabolaget vasket husene sine slik at de skulle være fine og rene når besøket kom neste dag. Det eneste som minnet meg på at det faktisk var jul, var en liten, men litt finere middag om kvelden sammen med familien.  Før vi la oss den kvelden måtte alle sette skoene sine under juletreet slik at julenissen skulle vite hvor han skulle legge gavene sine (i denne familien tror man nemlig enda at han finnes).

Julemorgenen kom og vi ble vekket av en sprudlende glad vertsøster som hadde sett at julenissen hadde lagt fra seg gaver. Hun hoppet og danset og dro oss alle ut av sengene og bort til juletreet. Der satt vi så alle i pysjamas og åpnet gavene våre. Etter å ha vist alle hva julenissen hadde gitt oss, kledde vi oss i finklær og ventet på at resten av familie skulle komme. Det kom tanter, onkler, bestemødre og bestefedre. Da maten ble hentet ut av ovnen måtte jeg først holde jeg for munnen for ikke å skrike. Ut av ovnen kom det nemlig en and. Uten vinger, ben og fjær, men med hode og hals. Det var så ekkelt. Alt det andre var veldig godt, men jeg slet med å få ned det kjøttet. Er som regel ganske glad i kjøtt, men det der var bare ikke mulig. Gjestene ble i 9 timer og jeg var svært sliten etter alle var gått. Det var 9 timer med spising, spilling av spill og leke med trillingene til onkelen og tanten.

Neste dag stod vi opp tidlig for å ta vekk all pynten, spise og så sett oss i bilen for å kjøre til Villard de lans (stedet der vi skulle stå på ski frem til skolestart).

Jeg stod på ski hver dag. Det var ikke den beste snøen fordi den smeltet mer og mer hver dag, men det var veldig kjekt. Om morgenen løp jeg rundt i fjellet i over en time for å trene, og etterpå stod jeg på ski. Alene, med Michelle og/eller med familien. Nyttårsaften ble feiret med Michelle og hennes svært snille venner. Jeg har hatt en helt utrolig kjekk ferie jeg aldri kommer til å glemme.

Her kommer noen bilder (kan desverre ikke legge ut av selve julefeiringen fordi familien ikke vil ha bilder på en blogg)


Og hvem jeg møtte mens jeg var i Villard. Helt utrolig, Frida og Michelle! To fantastiske jenter.Et lite bilde av de tre sprø "søsknene" som inviterte meg til Nyttårsfeiring.
 

Bisous!

Én kommentar

Tuva

13.jan.2011 kl.13:10

Du så sinnsykt fint hår, Hannah :D<3

Skriv en ny kommentar

frankrikeeventyret

frankrikeeventyret

17, Stavanger

Hei. Jeg er ei 17år gammel jente nå er på utveksling i Frankrike. På denne bloggen skriver jeg om alt jeg opplever i løpet av dette året. Det er en blogg for venner og familie, og alle de som vil lese om mine opplevelser.

Kategorier

Arkiv

hits