"Christmas is a time when you get homesick - even when you're home. " - Carol Nelson

Desverre må jeg si at jeg ikke har hatt det problemet enda. Det er sikkert bra, men føler liksom det er noe gale med meg. Selvfølgelig tenker jeg på familie og venner, men det er liksom ikke slik at jeg lenkter hjem. Jeg vet hvor de er og jeg vet at jeg møter dem igjen etter dette året. Dessuten vet jeg at dette kommer til å bli den eneste julen uten familie. De fleste reiser hjem til jul for å feire sammen med familie, samme hvor en bor og om en har flyttet ut. Så dette kommer nok til å bli den eneste julen uten familie og kjente tradisjoner. Jeg synes i grunnen det er ganske så spennende. Det feires nemlig helt anderledes her. Den store dagen er ikke den 24., men den 25. Da kommer hele familie og spiser sammen for mange timer. Tror vi skal ha 6 retter eller noe slikt, og mellom hver rett er det små pauser med drikke og snakking. Gavene får en om morgenen og i denne familien kommer alle gavene fra julenissen i Finland fordi den minste i familien tror på julenissen. Hun har til og med fått et brev fra julenissen helt personlig (noe som selvfølgelig Anni sin familie organiserte). Ellers har jeg pakket alt for ski ferien vi skal på. Det er enda ikke sikkert at det blir noe skikjøring fordi all snøen har forsvunnet. Men vi reiser så ser vi hva vi gjør.

(Tusen takk mamma, pappa og Theresa)

Helgen som var feiret vi Santa Lucia sammen med noen venner fra klassen og noen venner fra YFU. Det var veldig koselig. Vi spiste komler med tilbehør og noe finske greier. Vi avsluttet måltidet med en god risgrøt. Noen av dem overnattet her og vi hadde en veldig koselig helg sammen.

En annen nyhet er at jeg skal reise til Paris i Januar. Nå er det offisielt. Jeg deltok på cross her i Rhone-alpes og skal nå til Paris får å løpe Frankrike crosset. (cross = terreng løping). Jeg er svært spent og veldig nervøs. Sist cross gikk ikke så bra. Vi klarte å kvalifisere oss for crosset i Paris, men jeg vet jeg personlig kan bedre. Nå gjelder det bare å trene og jeg har allerede begynt. Og imorgen blir det trenign med gym læreren og to andre elever.

Og til slutt må jeg jo bare takke familien min får at de støtter meg så fint med å bli rund og feit. Jeg har fått julegavene (ikke åpent dem) og inni pakkene fra familie og bestemor var det svært god sjokolade og andre søtsaker og det har jeg koset meg de siste dagene. Ikke særlig bra fordi jeg spiser alt med en gang, men det er så godt at jeg ikke klarer å stoppe. Men vi har jo ferie og det er snart jul så det gjør ingen ting. (kremkremt).

Après avoir parler avec un gars (fantastique - selon lui) de ma classe, je me suis souvenu que je pouvais commencer à écrire en mariant quelques phrases en français pour que les français puissent aussi comprendre ce que j'écris. Le week-end dernier, j'ai célébré le Sainte-Lucie et c'était très sympa. Des amis de l'école et d'autres étudiants d'échange de YFU m'ont rendus visite.
Sinon, je dois vous dire que je pars à Paris en Janvier pour faire le cross. Je vais voyager avec d'autres de l'école. Je suis très nerveuse, mais aussi très excitée.

Actuellement, nous sommes en vacances et je suis en jouir. La chose étrange est que nous avons des devoirs pour les vacances, ce qui n'existe pas en Norvège. Mais dans l'ensemble, je vais très bien et je profite de la vie ici en France. Ayez un peu plus de problèmes avec la langue, mais tout le monde m'aide et je me sentirais mieux par la suite (j?espère).


(juletreet i denn familien, svært anderledes men også litt koselig/ l'Arbre de Noël dans cette famille)

Bisous til alle sammen! :)

2 kommentarer

Theresa

23.des.2010 kl.19:56

Was für ein witziger schmuck auf dem Tannenbaum! :D Ich finde es immer sehr schön wenn du was schreibst, und wenn ich mir ein paar bilder angucken kann! Theresa <3 :)

Ida

03.jan.2011 kl.18:28

God jul på itteskudd! Må sei at eg og lo litt av juletreet ^^ matching e tydeligvis ikkje familiens sterkeste side :P Og så må eg sei at eg e stolt øve at eg forsto mesteparten av det du har skreve på fransk! :D Woho! Ha det gøy!

Skriv en ny kommentar

frankrikeeventyret

frankrikeeventyret

17, Stavanger

Hei. Jeg er ei 17år gammel jente nå er på utveksling i Frankrike. På denne bloggen skriver jeg om alt jeg opplever i løpet av dette året. Det er en blogg for venner og familie, og alle de som vil lese om mine opplevelser.

Kategorier

Arkiv

hits