En fullpakket helg.

Da var helgen over, og jeg kan desverre ikke si jeg kan huske at jeg har hatt helg med tanke på søvn. Fredag reiste Anni og jeg til Lyon for å oppleve "fête des lumieres". Vi sov hos en tidligere au-pair fra denne familie, eller en kan vell kanskje ikke kalle det søvn. Vi gikk inn til Lyon klokken 9 om kvelden, og kom hjem igjen 2 om natten. Leiligheten er så pass liten at Anni og jeg lå på gulvet i soveposer, noe som førte til at vi ikke sov særlig mye. Men vi opplevde en helt utrolig kveld/nattt i Lyon. Hele byen var fullt med lys. De store attraksjonene var skulpturer eller hus som ble belyst med en stor projektor. De beveget seg og forandre fasong hele tiden. Det er vanskelig å forklare, så jeg håper dere forstår det ved å se bildene. 
Etter denne søvnløse, men særdeles kjekke natten, handlet vi julegaver til familien. Tilbake i St Etienne begynte vi å lage julekake deiger. Jeg laget til noen tyske kjeks som kalles "zimtsterne" og anni laget til pepperkaker. Klokken var 8 og jeg kunne uten problemer ha lagt meg i sengen og sovnet med ett, men så smart som jeg er hadde jeg lovet Julie (vertsøster) å se Pecin Express med henne. Det er nemlig et lørdagdsritual jeg har med henne og som regel er det også veldig koselig, men ikke når en er super trøtt. Så da satt jeg der i sofaen med henne. Da det endelig var over, sovnet jeg med ett. 
Så var det bakedag. Ja, vi baket julekaker. Nå er jeg virkelig klar til jul og klar til å legge meg. Er utrolig sliten. Det har vært en veldig kjekk, men også veldig slitsom helg. 
(se her! Jeg er svært fornøyd. Nå har jeg vell blitt bedre enn dere, mamma og pappa)

(Mens kakene ble baket, skrudde vi på musikk og begynte å danse. Eller det var vel bare meg, og det var ikke ment at noen skulle ta bilder, men slik ble det. Det førte iallefall til at alle begynte å le og vi fikk enda bedre humør.)Og dette var slutt resultatet. Pepperkaker (Anni og meg), Zimtsterne, kakemenn, finskekaker med syltetøy, og to tyske kaker jeg aldri har sett eller smakt før.
Nå skal jeg spise meg rundt og feit! Det er nemlig det en gjør i juletiden. Synd jeg allerede har pusset tenner, ellers hadde jeg spist enda mer av kjeksene. De står nemlig her på rommet mitt og dufter helt vidunderlig.

Bisous og god natt!
Forresten, har julestemningen kommet til Norge og?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

frankrikeeventyret

frankrikeeventyret

17, Stavanger

Hei. Jeg er ei 17år gammel jente nå er på utveksling i Frankrike. På denne bloggen skriver jeg om alt jeg opplever i løpet av dette året. Det er en blogg for venner og familie, og alle de som vil lese om mine opplevelser.

Kategorier

Arkiv

hits