2. advent

(Beklager at det ikke kommer ut før nå, men jeg hadde internettproblemer.)Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede.
De står og skinner for seg selv og oss som er til stede.
Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede.

Ja, da var det allerede 2.advent. Det er helt utrolig hvor fort tiden går her. 2 uker til ferien begynner, 2 uker og noe få dager til jul. Bare 2 uker , og jeg har fortsatt mye jeg må og skal gjøre før jul. Jeg skal lage pepperkaker, reise til "fête des lumières" i Lyon, sende gaver, kjøpe en skibukse og ha en St. Lucia kveld med venner. Men alt det skal jeg fortelle om etter det har skjedd. Nå kan jeg jo først si hva jeg har gjort denne helgen.
Fredag ettermiddag kom "endelig den lenge etterlenktede" adventskalender. Eller det var vel ikke bare en kalender. Jeg fant også julepynt, pepperkakedeig, verdens kuleste pepperkake former og et pepperkakehus (men det var knust). Tusen takk!Men det var ikke den eneste pakken jeg fikk den dager. Jeg fikk også en pakke av bestemor med kjempe gode julekjeks, godteri og julekake. Alt kom bare helt perfekt. Nå har jeg endelig fått julestemning. Jeg var først redd for at jeg aldri skulle få julefølelse. Men da plutselig julepyntingen begynte på søndag og jeg hadde fått en kalender og julekjeks ble det skikkelig julestemning og jeg merket hvor glad jeg er i jul. Det blir nok merkelig å feire jul uten familie og kjente tradisjoner, men jeg gleder meg til å få oppleve en helt annen jul. En jul der det handler om å spise mye, mye mat..hehe. Det er nemlig det de gjør her i Frankrike. De spiser til de sprekker.
Ellers har jeg vært i Lyon med Michelle, en helt utrolig kjekk jente jeg har blitt kjent med gjennom YFU. Vi gikk rundt i Lyon og shoppet, snakket, spiste og gikk rundt i gatene. Om kvelden hadde jeg så en danseforestilling med dansegruppen min. Denne helgen har det vært aksjoner i Frankrike for å samle inn penger til de som er syke eller har en handiycap. Forestillingen der vi danset var for å samle inn penger.  
<3

(et slott som plutselig dukket opp)God 2.advent! :)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

frankrikeeventyret

frankrikeeventyret

17, Stavanger

Hei. Jeg er ei 17år gammel jente nå er på utveksling i Frankrike. På denne bloggen skriver jeg om alt jeg opplever i løpet av dette året. Det er en blogg for venner og familie, og alle de som vil lese om mine opplevelser.

Kategorier

Arkiv

hits