Jeg har overlevd en uke med fransk skole!

Jaja, da var den første uken med fransk skole overstått. Uken startet med at vi fikk timeplanen vår, det var et sjokk! Alle dagene (utenom onsdag som er halv dag) startet kl.08:15 og sluttet kl 18:00. 10 timer skole hver dag!! Hjelp! Men allerede en time senere var 4 timer strøket ut fordi jeg ikke skulle ha de. Da var det bare mandag og tirsdag igjen med 10 timer skole. Tirsdag fortsatte vi å stryke fag. VI hadde fått en timeplan som gjald hele klassen, men alle har ikke de samme fagene, derfor var det mange fag vi kunne stryke. Timeplanen jeg står igjen med nå, ser slik ut:

lundi mardi mercredi jeudi vendredi
08:15 - 09:10 histoire & geo. anlais mathe anglais (euro) bio*
09:15-10:10 histoire & geo. ses (Q1)/ses histoire &geo anglais bio*
10:20-11:15 allemand matte(Q1)/ses francais matte(Q1)/es.civiq(Q2) matte
11:20-12:10 anglais (Q1) allemand francais matte matte
12:10-13:15
13:15-14:10 histoire & geo. (euro) francais
14:15-15:05 gym ses francais
15:15-16:15 gym ses ses
16:20-17:05 ses (annenhver uke) histoire&geo
17:15-18:05 ses (annenhver uke) anglais (euro)

(Dette er kanskje litt kjedelig, men tenkte det er smart at dere får ett innblikk i det franske skolesystemet)
Altså, her kommer forklaringene på alle de små bokstavene og ordene som kanskje ikke er mulige å fatte.
Q1= bare noen uker (disse ukene hetter Q1 uker, vi har fått en plan over disse ukene)
euro= spesialklasse for dem som vil lære mer engelsk (alle timene er på engelsk)
*= annen hver uke har vi bare en av timene.
Etter å ha kunne strøket så mange fag, merket jeg at det egentlig ikke var en så stress skoledag her i frankrike. Vi har store pauser og lette fag.

Så til familien. Jeg har nå vært her i 2 uker, og er egentlig ganske så fornøyd med det meste. "Foreldrene" her er ganske snille (moren får av og til små raseri annfall, men det må en bare leve med). Den minste jenta, Julie (9år), snakker i et sett. Mitt mål for dette året er å forstå alt hun sier. Hun snakker fort, mye og hele tiden. Celine derimot er mer den smarte i familien. Hun jobber mye for skolen og er på en måte husmor nr. 2. Det eneste jeg har problemer med fortiden er maten. De spiser svært lite og jeg må alltid spør om mer mat, og det er ganske så flaut.

Ellers har jeg hatt det kjempe kjekt siden sist helg. Jeg reiste inn til St.Etienne på lørdag for å møte Christian (en annen utvekslings elev) og hans venner. På skolen har jeg snakket med så mange som mulig og fått mange nye venner. Jentene i klassen er virkelig snille. De forklarer meg alt jeg ikke forstår, lar meg skrive av leksene og notatene deres og lar meg aldri stå alene. I morgen skal jeg inn til St.Etienne igjen for å ha en liten tysker dag. Chiara (en annen utvekslingselev) har veldig hjemlengsel og vi skal derfor dra på shopping sammen og ha det gøy. Christian blir med som sosial støtte og kanskje pose bærer. hehe.
Jeg gleder meg virkelig til mandag igjen, når jeg endelig kan se alle. Skulle aldri trodd jeg kunne like skolen så mye som nå, men det er så utrolig kjekt.
Her kommer noen bilder (etter teksten under) fra de siste dagene slik at det ikke bare er tekst (beklager at jeg skriver så sjeldent, men jeg har hatt så lite tid).

Now I have had one week of school and I love it. I will not translate everything, because this is more interesting for my friends in norway then for the rest.
Until now, I have had a amazing time here in France and i've got many new friends.  Every day I look forward to go to school again and meet my new friends. Here are some pictures from the last days:(skolebøkene mine)


(Christian og Anni i St. Etienne)
Jaja. det var vel det! Håper det er mulig å forstå hva jeg skriver. Orker aldri å lese gjennom det eller passe på rettskriving. Jeg har det nemlig ganske så travelt her. :)
Kjempe gla i alle mine kjære i Norge <3 :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

frankrikeeventyret

frankrikeeventyret

17, Stavanger

Hei. Jeg er ei 17år gammel jente nå er på utveksling i Frankrike. På denne bloggen skriver jeg om alt jeg opplever i løpet av dette året. Det er en blogg for venner og familie, og alle de som vil lese om mine opplevelser.

Kategorier

Arkiv

hits