Utvekslingen

Det å delta på en utveksling, eller bedre sagt bo i utlandet et år, var et valgt jeg klarte å ta ganske så raskt. Jeg har aldri tenkt på å reise, eller ta et av skoleårene i et annet land. Det har aldri vært en hemmelig drøm eller noe. Jeg har alltid sett for meg at jeg går alle årene på skole her hjemme, men så kom vendepunktet. Vi hadde frankstime og begynte å snakke om det å delta på en utveksling. Hvordan det er å være i et land med fremmed kultur, fremmed språk og helt annen mat. Det var da jeg begynte å tenke på det å reise. Denne timen førte til at jeg plutselig hadde veldig lyst å reise. Jeg satt meg ned med foreldrene mine og fortalte om mine planer. Selvfølgelig var de ikke særlig begeistret i begynnelsen, men i og med at min far har deltat på noe lignende kunne de ikke direkte si nei. De kunne bare prøve å overtale meg til å bli hjemme og heller reise etter videregående, men ingenting hjalp. Jeg ville reise. Det eneste jeg måtte gjøre nå var å velge land og organisasjon jeg ville reise med. Å velge land var et av de letteste valgene. Hele familien min er nokså frankofil, noe som har smittet over på meg. Vi elsker franks mat, det franske språket og den franske kulturen. Dessuten har jeg fransk på skolen. Dermed var det valget tatt, jeg ville reise til Frankrike. SÅ stod det bare igjen å velge organisasjon. Heldigvis hadde jeg en hjelpende hånd i dette valget. Det finnes så mange organisasjoner som  driver slike utvekslinger, men det er veldig vanskelig å vite hvilke som er seriøse og hvilke kanskje ikke er fullt så seriøse. Faren min hjalp meg veldig med dette valget. Vi ringte forskjellige firmaer som har testet utvekslingsorganisasjoner og etter mye fram og tilbake endte vi opp med YFU. Dette er et valg jeg ikke angrer på. En føler seg virkelig godt passet på i denne organisasjonen. Jeg har flere venner som reiser på utveksling, og frem til nå er jeg den personen som har hatt minst problemer. Men kanskje er jeg bare heldig.

Jeg skal altså som sagt reise til Frankrike, til sør-Frankrike. Nøyaktig til SAint-Priest-en-Jarez, det er en liten by før St. Etienne (ca 30km sør-øst fra Lyon). Her vil jeg bo i en familie med verts-mor, verts-far og to verts-søstre. Jeg ser veldig frem til dette året og håper alt går bra.

Én kommentar

Emma-Marie

01.sep.2010 kl.09:06

Like deeet :D Kos deg masse, hon!

Skriv en ny kommentar

frankrikeeventyret

frankrikeeventyret

17, Stavanger

Hei. Jeg er ei 17år gammel jente nå er på utveksling i Frankrike. På denne bloggen skriver jeg om alt jeg opplever i løpet av dette året. Det er en blogg for venner og familie, og alle de som vil lese om mine opplevelser.

Kategorier

Arkiv

hits